Help


[innerindex]

Wat is er zo nieuw aan de site?

Alles is een artikel…

Wanneer er nieuws is, zal er een nieuw artikel onder de categorie nieuws geplaatst worden.

Wanneer er een nieuwe fotoreeks is, zal een nieuw artikel onder de categorie foto’s geplaatst worden.

Op elk artikel kunnen reacties geplaatst worden.

Elk artikel kan — indien van toepassing — gekoppeld worden aan de automatische kalender. Dit wordt gedaan door er een gebeurtenis aan te koppelen met een bepaalde begin- en einddatum.

Je kan elk artikel doormailen naar iemand van wie je vindt dat die het niet mag missen.

Elk artikel kan ook op een printvriendelijke manier weergegeven worden om afgedrukt te kunnen worden.

Je kan je beoordeling of waardering geven op elk artikel, door er een aantal sterren aan toe te kennen. Wanneer je veel of weinig sterren geeft, kan je hiervoor een verantwoording geven door een reactie te plaatsen. Hierdoor kan er interessante dialoog ontstaan.

Elk artikel behoort tot een categorie. Je kan de site sorteren op catgorie. Bijvoorbeeld als u alleen geïnteresseert bent in foto-reeksen, of wanneer u enkel geïnteresseert bent in het nieuws, dit doet u door een categorie te selecteren.

…Behalve pagina’s en links

En dan zijn er nog de semi-statische pagina… zoals de pagina die u nu leest. Dit is een pagina die steeds apart gehouden wordt, zodat ze gemakkelijk teruggevonden kan worden. (Informatie van algemeen belang dus.) Sommige pagina’s worden gebruik om samenvattingen te geven van bepaalde informatie. Bijvoorbeeld een overzicht van statistieken, peilingen, kalender… of speciale inhoud.

Deze pagina’s zijn zeer gelijkaardig aan artikels in gebruik. Op de meeste pagina’s kan u commentaren en beoordelingen geven.

Links zijn koppelingen naar externe sites. bijvoorbeeld het surfforum, de picasaweb-foto-pagina…

Wat zijn RSS-feeds?

RSS-feeds zijn opgebouwd uit artikels. Dit in een formaat dat gemakkelijk verwerkt kan worden door computers. U kan bijvoorbeeld google reader gebruiken om u te abonneren op de stroom van artikels van kwkm.be. Hiervoor neemt u gewoon de koppeling die schuil gaat achter het RSS-icoon (terug te vinden in de adresbalk van uw browser). (https://kwkm.be/blog/index.php/feed/)

Wanneer er een nieuw artikel verschijnt op de kwkm-site, zal u dit merken in uw nieuws-lezer. In die nieuwslezer kan u natuurlijk ook abonnementen beheren van andere websites die u graag leest. U zal er het volledige artikel, of een samenvatting ervan kunnen lezen.

U kan zich ook abonneren op de RSS-feeds die de reacties van een bepaald artikel bevat. U vindt steeds de link in de adresbalk van uw browser, door te klikken op het RSS-icoon.

Een alternatief is u in te schrijven op de mailinglijst. (Hiervoor moet u zichzelf wel registreren.)

Hoe abonneer ik me op de kalender?

De automatische kalender wordt niet alleen getoond op de kalender-pagina. U kan zich ook abonneren op de kalender. Deze wordt in een standaardformaat aangeboden (ical -vcal). Dit kan gelezen worden door onder andere microsoft outlook, apple ical, of google calendar. Deze kalender kan dan via outlook of ical automatische gesynchroniseerd worden met uw gsm of pda.

Gebruik het icoon dat tussen de maandaanduidingen op de miniatuur-kalender staat om u te abonneren. (of kopieer de koppeling)

Wat als ik mooie foto’s heb?

U kan zelf uw surf-gerelateerde foto’s online zetten in een album op een (uw eigen) gratis picasaweb-pagina. Wij (de beheerders van de site) zorgen dan dat er een artikeltje verschijnt met uw foto’s. Het enige wat u moet doen is een mailtje sturen (webmaster@kwkm.be). Indien u een bekende kwkmmer bent, kunnen we u eventueel het paswoord geven, zodat u de foto’s rechtstreeks op de surfclub.kwkm-picasawebpagina kan plaatsen.