Opkuis kantine

Na een sluiting van 1 jaar en half heeft de tijd natuurlijk niet stilgestaan en is de kantine wel aan een grondige opkuis toe. Deze plannen we in op zaterdag 29 mei en zondag 30 mei als deze 2de dag nog nodig is. Helpende handen zijn altijd welkom, zij die hierbij reeds aanwezig waren weten dat er dan toch enkele uurtjes stevig gewerkt wordt.  Om dit op een veilige wijze te kunnen laten plaatsvinden en conform de regels die gelden zullen we de aanwezigen opdelen in groepjes zodat we onderlinge contacten beperken. Er is redelijk wat werk binnen en buiten nodig. 

Om te veel personen gelijktijdig binnen in de kantine te vermijden willen we binnen tijdig aanvatten (10.00uur) en het werk wat opsplitsen. Hierbij grove planning, daar waar je een toegevoegde waarde kan betekenen, laat dit even weten, ook weer per kerende mail. Zo kunnen wij vermijden dat we met te veel personen op hetzelfde moment moeten binnen zijn. We zien jullie immers graag ook weer gezond naar huis gaan.

10.00u: plafond kuisen, keuken afwassen en meubilair buiten

12.00u: toog en glazen

14.00u: start buiten werk – surfpakken kleedkamer opkuisen – opkuis surfkot huurmateriaal – lesmateriaal

15.00u: vloer kleedkamer – kantine – sanitair 

We zullen de dijk ter hoogte van de kantine dan ook opvullen (enkele extra kruiwagens zijn welkom) – het deel van de dijk van het boothuis richting Sibelco verder heeft een grondige herstelling nodig. 

Hiervoor zijn plannen in voorbereiding.


Test opening kantine

Na een moeilijk jaar in 2020 zijn we als bestuur verheugd velen van jullie terug te ontmoeten in de ledenlijst van 2021. Het aantal leden gaat reeds ruimschoots boven de 100, teken dat er nog vele enthousiaste surfers en sympathisanten zijn in de club.

1.Test opening kantine

Om dat in de verf te zetten en omdat we elkaar al lange tijd niet meer mochten ontmoeten, organiseren we op zaterdag 12 juni een clubdag. We openen de kantine omstreeks 14.00u enkel voor leden (dit wil zeggen personen die in 2021 reeds lidgeld betaalden), tap zal door het bestuur uitgevoerd worden. Het zal U niet verbazen dat we de Corona regels moeten respecteren die op dat moment geldig zijn, dus hopelijk is het weer ons goed gezind, en anders vinden we we een oplossing. Breng alvast uw mondmasker mee. Tegen etenstijd voorzien we een hapje voor de aanwezigen, hierover hoeft U zich dus geen zorgen te maken. Sluitingsuur moeten we uiteraard ook respecteren. Ten laatste 22.00 uur gaan de deuren toe.

Om goed voorbereid te zijn en te kunnen inschatten welke voorzieningen we moeten treffen, weten we graag bij benadering wie aanwezig zal zijn. Daarom zien we graag uw inschrijving voor deze dag per e-mail toekomen op het adres van de verzender ten laatste voor zaterdag 5 juni. Dit geeft ons nog de tijd om de nodige voorzieningen te treffen. (INSCHRIJVING IS NODIG)

Deze ‘clubdag’ zal gelden als testevent en wij zullen aansluitend evalueren of dit kan werken voor de zomer en of we ruimer kunnen openen.

Opening kantine zomer

Het openen van de kantine willen we beslissen op basis van wat we zien op 12 juni. Echter jullie weten evengoed als ons, als de kantine open gaat, zijn kantiniers nodig. Daarom, zonder enige verplichting, zouden we ook reeds een beeld willen krijgen op mogelijke kandidaten, zonder dat we reeds een kantine lijst invullen. Dus, zie je het zitten deze zomer de kantine open te houden – VOLGENS DE CORONA REGELS – laat het ons ook even weten via een mailtje. Dit geeft ons een zicht op de kans op een succesvolle start in juli of augustus.


start seizoen 2021

Beste leden,

Het nieuwe surf seizoen staat voor de deur. Een aantal onder ons hebben de laatste maanden van het jaar nog genoten van enkele mooie surfdagen, voor anderen begint het waarschijnlijk al terug meer te kriebelen omdat het weeral even geleden is dat je op de plank stond. Het nieuwe seizoen is reeds enkele dagen oud, tijd om enkele formaliteiten in orde te brengen, met name de vernieuwing van het lidgeld. De lidgelden blijven behouden zoals in 2020, enkel hanteren we vanaf heden 1 tarief.

De huidige Corona situatie noodzaakt ons om voorlopig verder te doen zoals we 2020 zijn ingegaan en beëindigd, namelijk ons beperken tot windsurfen en SUP’en, de sport bij uitstek waaraan we onze hart verloren zijn. Voorlopig verwachten we op dit gebied nog niet veel versoepelingen en als bestuur willen we hier ook meteen duidelijkheid brengen, de kantine activiteiten zullen we pas herstarten als we vertrouwen hebben dat we ieders gezondheid kunnen garanderen. Mogelijks kunnen we al eens een alternatief brengen binnen enkele weken/maanden, doch dit moeten we goed kunnen beheersen. Immers jullie gezondheid is ons prioritair. Maar genoeg hierover.

We kondigen hier dus geen winterkalender aan, geen nieuwjaarsreceptie, geen Boot Dusseldorf, geen winterwandeling, maar als het even meezit is een wintersurf (en beperkt tot surfen) wel mogelijk met een mooie voorjaarsstorm. Fingers crossed. Wij als bestuur dromen al hardop over zomeractiviteiten, maar daar moet eerst nog wat tijd over gaan en tijd brengt raad!

Zoals ook in 2020 moeten we op de hoogte zijn van de identiteit van iedereen die op het water staat. Daarom is het ook nu weerom noodzakelijk om lid te zijn van de surfclub om te kunnen surfen of SUP’en, dus dagsurfers kunnen we voorlopig niet toelaten zolang de kantine gesloten blijft. Lidgeld is belangrijk om verzekerd te zijn en blijven.

Wel willen we leden zonder surfmateriaal, zoals ook in 2020, de mogelijkheid bieden om via een jaarhuur te beschikken over tijdelijk ‘individueel’ surf- of SUP materiaal zolang de voorraad strekt. Afspraken kunnen hierover individueel gemaakt worden met het bestuur.

Hierbij de tarieven voor 2021 met betalingsgegevens. (Bezorg/bevestig ook zeker uw e-mail mocht dat nodig zijn bij wijzigingen):

De lidgelden voor 2021:

* Volwassenen :                                    60 €
 
* Studenten en 65+:                             45 €
 
* Familie (onder eenzelfde dak wonend, tot 4 personen. Vanaf de 5 persoon en volgende betaalt u 25 € extra pp):
                                                             110 €
 
* Ligplaats:                                           25 €
 

* Daghuur:                                            Surf – 15 €, SUP – 10 €

* Daggeld niet-leden:                            10 €    


* Jaarhuur Surfmateriaal:                      student – 75 €, volwassene – 100 €, gezin – 200 € 

* Jaarhuur SUP materiaal:                    student – 65 €, volwassene – 80 €

  
Denk er ook aan om voor de tussenkomst van de diverse ziekenfondsen, de nodige formulieren in te vullen en te laten ondertekenen door een bestuurslid.

Lidkaarten zullen we dit jaar ook versturen via post.

De overschrijving voor de lidgelden kan gebeuren op volgende rekening :

    IBAN BE26 7895 6989 5529 
    KWKM tav Leen Maeyninckx 
    Laarstraat 22 bus 201 2470 Retie

 Vergeet niet te vermelden : het aantal personen, namen en geboorte data, adres, familie, student, huurplank , huur ligplaats,….
    Bevestig uw inschrijving aan lotte.bertels@kwkm.be, bij voorkeur met bijgevoegd bestand.safestart windsurf/SUP gids!!

Beste leden,

Zoals jullie ongetwijfeld al vernomen hebben is windsurfen en SUP vanaf 4 mei onder bepaalde voorwaarden opnieuw toegelaten. Onze federatie WWSV heeft hiervoor richtlijnen opgesteld die afgesproken zijn met de overheid. Deze richtlijnen zijn in deze communicatie toegevoegd en zullen ook aan het clublokaal zichtbaar uitgehangen worden. Wij willen U dan ook vragen deze te respecteren zodat wij als windsurf sport en SUP een positieve katalysator kunnen zijn en blijven. 

Vanaf 4 mei zal windsurfen en SUP toegelaten zijn op de club, enkel voor leden. (Lid = lidgeld betaald in 2020.)

Word je ook graag lid? klik hier

De richtlijnen van de overheid zijn samen te vatten als volgt en worden ook duidelijk uitgehangen ter plaatse: 

  • windsurfen en SUP is toegelaten mits gebruik wordt gemaakt van eigen materiaal
  • naast en op het water moet voldoende afstand van elkaar gehouden worden
  • op en aftuigen doe je individueel
  • was je handen ook na het beoefenen van watersporten
  • het is niet toegelaten na het surfen of suppen ter plaatse te blijven. Je moet nadien onmiddellijk opruimen en het terrein verlaten.
  • Sporten is lokaal/plaatselijk toegelaten. Het verbod op niet essentiële verplaatsingen blijft van kracht.

Wij benadrukken als bestuur dat deze voorwaarden absoluut noodzakelijk zijn en ten allen tijden moeten gerespecteerd worden tot nader bericht. Het niet naleven ervan heeft consequenties, niet enkel voor uzelf, maar ook voor de andere leden. 

We hebben er op dit moment voor gekozen voorafgaande registratie niet te verplichten voor het windsurfen of SUP. Zo houden we de drempel laag om naar het water te gaan.

Wel willen we jullie er absoluut op wijzen dat het respecteren van deze maatregelen noodzakelijk is.

Gelieve een mailtje te sturen naar philippe.vandervoort@kwkm.be met gelezen en akkoord met de richtlijnen voordat U terug op de club gaat windsurfen of SUP’en.

Ik hoop dat deze versoepeling jullie smaakt, maar hou er rekening mee dat dit enkel van toepassing is voor het beoefenen van het windsurfen en SUP. Voor andere randactiviteiten geldt nog een absoluut verbod. Andere activiteiten buiten het sporten zelf blijft een niet essentiële activiteit of verplaatsing.

Meer info en updates https://www.wwsv.be/


Wintersurf 15/02/2020

Beste leden,

Zaterdag is opnieuw afspraak op de club met een heuse wintersurf voor de echte die-hards onder de leden. Het voorbije weekend is er ook reeds een storm chase geweest door enkele dapperen, nu zaterdag zijn de omstandigheden meer open voor iedereen. Ook niet surfers zijn uiteraard meer dan welkom.

Zie je er tegen op om je surfspullen uit de winterstalling te nemen, geen probleem. Je kan een setje nemen op de club.

Hoe meer frisse zielen, hoe meer vreugde. Nadine kan je warmte vinden in de kantine.

We delen ook de prijs uit voor de speer van het Meer 2019.

We richten ons op 14u om te water te gaan, lekker warm ingeduffeld.
Voorlopig zijn de windvoorspellingen zeer gunstig. Laat ons hopen dat dit zo blijft.


Dusseldorf 2020.

Op 26 januari 2020 gaan we weer met zen allen naar Boot Dusseldorf.  Het ideale moment om je materiaal te updaten of/en gewoon een geweldig plezante dag te beleven bij onze Oosterburen.
De club legt zoals elk jaar een bus in en bestelt de beurstickets.
Je kan meereizen door een mailtje te sturen naar lotte.bertels@kwkm.be en de volgende storting uit te voeren op IBAN BE26 7895 6989 5529
30 euro voor leden
25 euro voor leden met studentenkaart en leden van 65+
35 euro voor niet-leden
met de volgende vermelding erbij:  Boot + naam. De bus vertrekt om 8.00 uur aan de surfclub en stopt nog op de markt in Retie en aan de oprit van de autosnelweg in Arendonk.
Inschrijven kan tot en met 17 januari.  Latere beslissers betalen 15 euro op de bus en voorzien hun ticket voor de beurs zelf.


Terugbetaling lidgeld sportklub door ziekenfonds

Wist je dat verschillende mutualiteiten aan hun leden een terugbetaling van het lidgeld van een sportclub aanbieden?.
Meestal dien je hiervoor een formulier te laten invullen door een clubverantwoordelijke. Je kan de modaliteiten en het formulier meestal op de website van je mutualiteit terugvinden. Dit bedrag varieert tussen de 15 en de 35 euro. (de tegemoetkoming kan nooit meer bedragen dan het reëel betaalde lidgeld – Je mag verschillende kosten combineren om de maximale tegemoetkoming te verkrijgen)
Vraag ernaar bij uw ziekenfonds of download de nodige formulieren!


Winterkalender

• Clubavonden (17.00 uur): 6 december, 31 januari, 13 maart
• Boot Dusseldorf: 26 januari (vertrek 08.00 uur)
• Darts (14.00 uur): 7 december, 1 februari, 14 maart
• Winterwandeling: 8 februari met aansluitend BBQ om 18.00 uur (met inschrijving)
• Wintersurf: 15 februari
• Opkuis kantine 28 maart vanaf 13.00 uur en opening nieuw seizoen 29 maart met algemene vergadering om 15.00uur.

Andere data worden weldra vastgelegd.