safestart windsurf/SUP gids!!


Beste leden,

Zoals jullie ongetwijfeld al vernomen hebben is windsurfen en SUP vanaf 4 mei onder bepaalde voorwaarden opnieuw toegelaten. Onze federatie WWSV heeft hiervoor richtlijnen opgesteld die afgesproken zijn met de overheid. Deze richtlijnen zijn in deze communicatie toegevoegd en zullen ook aan het clublokaal zichtbaar uitgehangen worden. Wij willen U dan ook vragen deze te respecteren zodat wij als windsurf sport en SUP een positieve katalysator kunnen zijn en blijven. 

Vanaf 4 mei zal windsurfen en SUP toegelaten zijn op de club, enkel voor leden. (Lid = lidgeld betaald in 2020.)

Word je ook graag lid? klik hier

De richtlijnen van de overheid zijn samen te vatten als volgt en worden ook duidelijk uitgehangen ter plaatse: 

  • windsurfen en SUP is toegelaten mits gebruik wordt gemaakt van eigen materiaal
  • naast en op het water moet voldoende afstand van elkaar gehouden worden
  • op en aftuigen doe je individueel
  • was je handen ook na het beoefenen van watersporten
  • het is niet toegelaten na het surfen of suppen ter plaatse te blijven. Je moet nadien onmiddellijk opruimen en het terrein verlaten.
  • Sporten is lokaal/plaatselijk toegelaten. Het verbod op niet essentiële verplaatsingen blijft van kracht.

Wij benadrukken als bestuur dat deze voorwaarden absoluut noodzakelijk zijn en ten allen tijden moeten gerespecteerd worden tot nader bericht. Het niet naleven ervan heeft consequenties, niet enkel voor uzelf, maar ook voor de andere leden. 

We hebben er op dit moment voor gekozen voorafgaande registratie niet te verplichten voor het windsurfen of SUP. Zo houden we de drempel laag om naar het water te gaan.

Wel willen we jullie er absoluut op wijzen dat het respecteren van deze maatregelen noodzakelijk is.

Gelieve een mailtje te sturen naar philippe.vandervoort@kwkm.be met gelezen en akkoord met de richtlijnen voordat U terug op de club gaat windsurfen of SUP’en.

Ik hoop dat deze versoepeling jullie smaakt, maar hou er rekening mee dat dit enkel van toepassing is voor het beoefenen van het windsurfen en SUP. Voor andere randactiviteiten geldt nog een absoluut verbod. Andere activiteiten buiten het sporten zelf blijft een niet essentiële activiteit of verplaatsing.

Meer info en updates https://www.wwsv.be/

Geef een reactie